19/03/2011
Μαθητικός Διαγωνισμός “Stockholm Junior Water Prize”

Το Μουσείο Νερού Λεμεσού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, διοργάνωσε εκπαιδευτική ημερίδα το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 με προσκεκλημένους όλους τους μαθητές και τους επιβλέποντες καθηγητές Λυκείων, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών, που συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Νερού Λεμεσού, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και είχε ως στόχο τον εφοδιασμό των μαθητών με "χρήσιμα εργαλεία" τα οποία θα τους βοηθήσουν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο διαγωνισμό, όσο καλύτερα γίνεται.

Η ημερίδα ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από τους Καθηγητές του ΤΕΠΑΚ Τούλα Ονουφρίου και Νικόλα Μουσουλίδη και κάλυψε τις πιο κάτω ενότητες:

  • Συγγραφή Αναφορών
  • Δεξιότητες παρουσίασης
  • Δεξιότητες κατασκευής αφίσας

Στο τέλος της ημερίδας ο Διευθυντής του ΣΥΛ Σωκράτης Μεταξάς παρουσίασε σύντομη ταινία για τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και διεκδικητές του μεγάλου βραβείου είναι οι πρωτεύσαντες κάθε χώρας.

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται οι δυο Καθηγητές του ΤΕΠΑΚ κα Τούλα Ονουφρίου και Δρ. Νικόλας Μουσουλίδης.  Στο κέντρο ο κος Σωκράτης Μεταξάς Διευθυντής ΣΥΛ.

Στη δεύτερη φωτογραφία, πλάνο από την παρουσίαση στην ημερίδα.