19/11/2011
Μαθητικός Διαγωνισμός "Stockholm Junior Water Prize"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από το Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού,  εκπαιδευτική ημερίδα το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 με προσκεκλημένους μαθητές και επιβλέποντες καθηγητές Λυκείων, τόσο δημοσίων όσο και ιδιωτικών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό "Stockholm Junior Water Prize".  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης" και οι μαθητές των σχολείων από όλες τις Επαρχίες της Κύπρου, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν υποβάλλοντας ερωτήσεις και λαμβάνοντας μέρος στο εξειδικευμένο εργαστήρι που ετοιμάστηκε.  Στόχος ήταν ο εφοδιασμός των μαθητών με “χρήσιμα εργαλεία” τα οποία θα τους βοηθήσουν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο διαγωνισμό, όσο καλύτερα γίνεται.

Ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, κ. Πάμπος Χαραλάμπους καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές και στη συνέχεια έγινε προβολή σύντομης ενημερωτικής ταινίας με αποσπάσματα από προηγούμενες συμμετοχές μαθητών στο διαγωνισμό.

Επίσης, οι νικητές του πρώτου εθνικού διαγωνισμού Μαρία Ιωάννου και Αλέξανδρος Κωνσταντίνου καθώς και η καθηγήτρια τους Νικολέττα Κυνηγού μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους στον περσινό διεθνή διαγωνισμό της Στοκχόλμης.

Το εκπαιδευτικό μέρος της ημερίδας ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του  ΤΕΠΑΚ Δρ. Νικόλα Μουσουλίδη και κάλυψε τις πιο κάτω ενότητες:

  • Συγγραφή αναφορών και μελετών
  • Δεξιότητες παρουσίασης
  • Δεξιότητες κατασκευής αφίσας

Ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και διεκδικητές του μεγάλου βραβείου είναι οι πρωτεύσαντες κάθε χώρας.  Ο επόμενος διεθνής διαγωνισμός θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2012.

Στις πιο κάτω φωτογραφίες διακρίνονται στιγμιότυπα από την Ημερίδα και το εξειδικευμένο εργαστήρι που συμμετείχαν όλοι οι μαθητές.