07/04/2012
Αποτελέσματα Διαγωνισμού για μαθητές Λυκείων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού Stockholm Junior Water Prize για την Κύπρο.

Μετά από ένα μαραθώνιο σκληρής εργασίας οι μαθητές που ασχολήθηκαν με το διαγωνισμό παρουσίασαν τις εργασίες τους (projects) στην Κριτική Επιτροπή η οποία αφού αξιολόγησε τις εργασίες που υποβλήθηκαν, αποφάσισε την τελική κατάταξη των νικητών.

Η Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε συνολικά 19 εργασίες με βάση τα κριτήρια επιλογής που είχαν ανακοινωθεί.  Η Κριτική Επιτροπή είχε ένα δύσκολο έργο, λόγω της ψηλής ποιότητας των εργασιών που είχαν υποβληθεί. Με βάση τη βαθμολογία που έλαβαν οι εργασίες, οι πρώτες έξι ομάδες στην κατάταξη κλήθηκαν το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στο ΤΕΠΑΚ για προφορική παρουσίαση. Η Κριτική Επιτροπή μετά και από την προφορική παρουσίαση από τις 6 ομάδες,  ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολογία που έλαβαν οι εργασίες, τα αποτελέσματα είναι τα πιο κάτω:

Νικητής του Διαγωνισμού  Κύπρος 2012 Stockholm Junior Water Prize ανακηρύχθηκε το Λύκειο Πολεμιδιών για την εργασία με τίτλο «Surface Οxygenation of Polemidia Dam Water by Solar Wind Oxygen Mill».  Με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Άντρη Ευστρατίου Χριστοδουλίδου, την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές:

1. Ανδρέας Ττοφή
2. Μάριος Χρίστου
3. Γιώργος Μενελάου

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το Grammar School Λευκωσίας για την εργασία με τίτλο «Portable Germicidal Irradiance Disinfection Device Using Solar Energy» και η ομάδα, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Νικόλα Χαραλάμπους και κα Ναστάζια Μαυρομίχαλου, αποτελείτο από τους μαθητές:

1. Αντώνης Αντωνιάδης
2. Αλέξανδρος Σοφιανός
3. Daphne Anne Khoo

Το τρίτο βραβείο κέρδισε το Pascal English School Λεμεσού για την εργασία με τίτλο «Generating Domestic Electricity Using Rain Water» και η ομάδα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Νικολέτα Κυνηγού, αποτελείτο από τους μαθητές:

1. Μάγια Αθάνατου
2. Μαρία Ιωάννου
3. Πάρη Μακρή

Έπαινο πήραν τα σχολεία: Λανίτειο Λύκειο Β’, American Academy Λεμεσού και Λύκειο Αγίου Ιωάννη.

Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού θα μεταβεί τον επόμενο Αύγουστο στη Στοκχόλμη της Σουηδίας όπου θα διεξαχθεί ο τελικός διεθνής διαγωνισμός για το Stockholm Junior Water Prize.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η νέα προκήρυξη του διαγωνισμού για τη σχολική χρονιά 2012 – 2013 θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Χορηγοί του διαγωνισμού ήταν η Ελληνική Τράπεζα, ο Αναλογιστικός Οίκος Muhanna & Co Actuarial Services, η PricewaterhouseCoopers Ltd και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στις φωτογραφίες οι ομάδες που πήραν τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού.

   

 

Η Κριτική Επιτροπή           Καθηγητές και Διευθυντές των μαθητών